Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров побачив прогрес у безвізовому питанні

Вівторок, 15 червня 2010, 11:16

Прем'єр Микола Азаров заявляє про прогрес у питанні впровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з високим представником ЄС з питань закордонних справ та безпекової політики Кетрін Ештон.

"Три місяці в Україні нова влада. Про яку відсутність прогресу ви говорите?", - сказав Азаров.

"Я вдячний керівництву ЄС за те, що за ці всього лише 3 місяці значно активізувалися переговори щодо надання Україні безвізового режиму. І сьогоднішня наша розмова дає мені впевненість у тому, що ми матимемо чіткий, більш конкретний план дій. І я думаю, що перспективи надання такого режиму достатньо ясні", - додав він.

У свою чергу Ештон заявила про початок "активної фази безвізового діалогу".

"До саміту (Україна - ЄС) ми сподіваємося, що зможемо продемонструвати виконання наших зобов'язань", - сказала вона.

У своєму вступному слові Азаров заявив, що Україна та ЄС націлені на подальше поглиблення відносин.

"Для цього існує політична воля як у Брюсселі, так і в Києві. Важливо, що сьогодні у нас є спільне бачення цієї проблеми. Воно полягає у проведення за підтримки ЄС комплексу системних реформ в Україні. Саме вони дозволять Україні вже у недалекому майбутньому розраховувати на якісне поглиблення співпраці з ЄС шляхом укладення угоди про асоціацію, створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також впевненого просування до запровадження безвізового режиму для поїздок українських громадян до ЄС", - сказав він.

"Якщо раніше європейці чекали від України реформ, то сьогодні Україна чекає від європейської спільноти розуміння і підтримки реформ, які відбуваються", - додав Азаров.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування