Депутатам порадили створити комісію з цензури

Вівторок, 15 червня 2010, 20:09
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації рекомендує створити комісію з розслідування випадків цензури.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, комітет пропонує парламенту заслухати на засіданні парламенту інформацію по питанню, що стосується позбавлення частот мовлення телеканалів ТВi та 5 каналу.

Планується, що виступлять представники цих двох телеканалів, представники групи "Інтер", глава СБУ Валерій Хорошковський, а також представники Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Це може бути і завтра. Якщо ні, то ми будемо наполягати, щоб до кінця тижня заслухати", - сказав перший заступник глави комітету, депутат від БЮТ Андрій Шевченко.

Він також нагадав, що на п'ятницю заплановано заслуховування інформації міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, а також представника Генпрокуратури стосовно розслідування резонансних злочинів проти журналістів.

"Можливо, це гарний привід об'єднати і відразу заслухати ці два питання", - вважає депутат.

У свою чергу депутат від НУНС Юрій Стець підкреслив, що комітет направить запит голові СБУ про можливе стеження за керівником каналу ТВі Миколою Княжицьким.

При цьому присутній на засіданні Княжицький знову заявив, що Хорошковському необхідно припинити своє членство у Вищій раді юстиції.

"Я побоююся за своє життя. Я побоююся пана Хорошковського", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...