Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада відклала питання свободи слова і частот на невизначений термін

Четвер, 17 червня 2010, 12:16

Верховна Рада перенесла створення тимчасових слідчих комісій щодо розслідування фактів цензури у ЗМІ та щодо законності виділення радіочастот телеканалам.

Про це на засіданні у четвер оголосив перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Він зазначив, що обидва проекти постанови оформлені неналежним чином - вони подані без персонального складу комісій.

"Зійдіться, зведіть ці дві постанови в одну, і ми розглянемо це питання. А поки вони відкладається на певний час", - сказав Мартинюк.

Перед цим депутат від НУНС Юрій Стець заявив, що комітет зі свободи слова одноголосно проголосував зі створення ТСК з розслідування фактів цензури та тиску на ЗМІ.

Однак пізніше, за його словами, депутат Інна Богословська зареєструвала альтернативний законопроект про створення ТСК щодо законності конкурсів Нацради з питань телерадіомовлення надання ліцензій на отримання мовлення з виділенням відповідних частот у 2005-2010 роках.

Стець зазначив, що комітет зі свободи слова готовий відкликати свою постанову на доопрацювання, однак вимагає такого самого кроку і від Богословської.

"Якщо цього не відбудеться, фракція НУНС відкличе своїх людей с комісії Богословської", - сказав він.

У свою чергу Богословська пообіцяла, що вона "як юрист і як людина позафракційна" гарантує, що її комісія об'єктивно розслідує законність виділення частот і ліцензій протягом останніх 5 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...