Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович досі не виконав обіцянку зустрітися з Лесею Гонгадзе

П'ятниця, 18 червня 2010, 08:25

Адміністрація президента не поспішає з організацією зустрічі Лесі Гонзадзе з главою держави, як це обіцяла заступник голови адміністрації Ганна Герман.

Не призначають і розмову тет-а-тет із ген прокурором, повідомляє "Німецька хвиля".

"Я думала, що зустріч з главою держави буде організовано оперативно, зважаючи на блискавичну реакцію адміністрації президента на мою пропозицію", - нарікає мати журналіста. Але досі жодного дзвінка не було, констатує вона.

"Вже минуло практично два тижні з часу, відколи пані Герман мені обіцяла. Як я розумію, або президент не має часу, або Герман - можливостей це зробити", - каже Леся Гонгадзе.

"Крім того, я зверталася до омбудсмена Ніни Карпачової ще місяць тому, щоб вона допомогла організувати зустріч з (генпрокурором) Медведьком. Я вже хочу поставити крапку в цій справі", - додає мати загиблого журналіста.

Леся Гонгадзе запевняє, що хотіла запропонувати президенту та генпрокурору компроміс - і поховати рештки таращанського тіла "як невпізнану особу", залишивши при цьому свою письмову заяву про сумніви щодо ідентифікації.

Мати Георгія Гонгадзе додала, що хоча й має зразки рештків віднайденого черепа і молочні зуби малого Гії, приватну експертизу не робила. На це є кілька причин, каже вона: побоювання за своє життя та відсутність власних коштів.

На заяву генпрокурора про завершення розслідування справи за місяць-другий Леся Гонгадзе відреагувала песимістично.

На її думку, якщо справу й завершать, то на замовників не вкажуть, бо, окрім Олексія Пукача, у правоохоронців нічого немає, хоча вони й обіцяли доповідачам ПАРЄ назвати імена замовників.

Як відомо, у четвер генпрокурор Олександр Медведько заявив, що прокуратура має результат міжнародної експертизи щодо віднайденого черепа - і вона вказує на приналежність решток Георгію Гонгадзе.

Він також сказав, що досудове слідство у даній справі буде завершене влітку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...