Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернес побачив за словами Герман голі емоції та саморекламу

Субота, 19 червня 2010, 23:22

Секретар Харківської міськради Геннадій Кернес вважає заяву заступника глави адміністрації президента Ганни Герман на адресу харківської влади необґрунтованими.

Про це йдеться у його заяві у відповідь на слова Герман в ефірі ТРК "Україна" напередодні, оприлюдненій прес-службою Харківської міськради у п'ятницю ввечері.

"Герман дала оцінку міській владі Харкова, заявивши буквально, що підготовка і проведення "Євро-2012" не варті й одного зрубаного дерева", - зазначив Кернес.

"Нікому не заборонено сьогодні висловлювати своє ставлення до тих чи інших подій, процесів, особистостей. Хотілося б лише, щоб ці публічні висловлення не були емоційно-суб'єктивними, і не давали приводу думати про елементи самореклами", - заявив він.

Кернес зазначив, що, оцінюючи дії міської влади, Герман "і тим, хто завжди "проти", варто було б узяти до уваги, що будівництво дороги (через парк імені Горького) було підготовлено і почалося в повній відповідності з чинним законодавством".

"Харківської міська рада відкрито ухвалювала відповідне рішення, яке готували професіонали - архітектори, екологи, керівники. Це рішення забезпечене всіма необхідними експертизами й узгодженнями", - наголосив секретар Харківської міськради, в. о. міського глави Харкова.

"Виконком ради, до складу якого входять шановні люди, почесні громадяни Харкова, відповідально забезпечував його реалізацію. Будівництво дороги підтримали керівники міста й головних архітекторів минулих років, усі ті, хто бажає бачити Харків європейським містом. Містом, яке матиме честь приймати чемпіонат Європи з футболу в 2012 році", - додав Кернес.

А "розпал пристрастей та ескалацію напруженості" в Харкові він пояснив тим, що "уже фактично визначено дату виборів в органи місцевого самоврядування, і тому кожна партія чи громадська організація, яка підтримує ту чи іншу партію, поспішають завоювати собі політичний простір".

"Упевнений, якби не політизація цієї, за суттю своєю господарської, проблеми, не народився б і цей коментар Ганни Миколаївни Герман", - заявив Кернес.

"Рішення про будівництво дороги продумане, ухвалене публічно, роботи розпочаті в термін і в термін будуть завершені на благо територіальної громади міста Харкова", - підкреслив він.

Як відомо, Герман у ніч із четверга на п'ятницю заявила в ефірі ТРК "Україна", що вважає "великою помилкою харківської влади" вирубку дерев у міському парку ім. Горького і пов'язані з цим події.

Вона також висловила думку, що "харківська влада має понести за це відповідальність дуже сувору".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...