Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліцію чекає поповнення. Один перебіжчик грошей не отримав

Понеділок, 21 червня 2010, 11:51

Депутат Володимир Марущенко спростовує інформацію про підкуп депутатів "Народної самооборони", які перейшли в коаліцію.

"Мені ніхто грошей не пропонував", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

Водночас, помічник Давида Жванії заявила виданню, що отримати коментар у координатора групи "Право вибору" "сьогодні (20 червня) неможливо".

Між тим, за інформацією газети, незабаром у парламентську більшість увійдуть ще декілька членів фракції НУНС, які представляють, у тому числі, "Народну самооборону".

"Найближчим часом до коаліції приєднаються Катерина Лук'янова й Оксана Білозір", - повідомило джерело у фракції.

Із Білозір поки зв'язатися не вдалося, а Лук'янова не виключила свого вступу до більшості.

"Якщо моє входження у коаліцію допоможе вирішенню якихось питань, у тому числі кадрових, напевно, я наважуся", - заявила вона.

"Мене ніхто не силує - я як увійду, так і вийду. Поки мені потрібен час. Я маю для себе уточнити дуже багато моментів", - додала Лук'янова.

Видання зазначає, що Лук'янова була одним із тих депутатів, які активно закидували курячими яйцями президію Верховної Ради та спікера в день ратифікації "харківських угод", які закріплюють продовження терміну перебування в Криму Чорноморського флоту Росії до 2042 року.

Вона ж погано відгукувалася про президента Віктора Януковича й прем'єр-міністра Миколу Азарова, зокрема, критикуючи їх за невиконання передвиборних обіцянок.

"Ці люди, не соромлячись і не червоніючи, на кривій козі об'їжджають власні ж обіцянки. А після виборів усього-то минуло два місяці", - обурювалася Лук'янова після того, як 14 квітня парламент відхилив законопроект про встановлення допомоги малозабезпеченим сім'ям на рівні прожиткового мінімуму.

Як відомо, у п'ятницю до коаліції Стабільність і реформи" перейшли 6 депутатів "Народної Самооборони". Таким чином, за підрахунками "Комерсанта", коаліція досягла чисельності в 258 осіб (за іншими даними - 257 депутатів).

Після цього представники "Народної самооборони" і фракції НУНС, у яку вона входить, заявили, що депутатів підкуповують грошима й обіцянками політичних вигод.

Зокрема, депутат Тарас Стецьків і лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко звинуватили в "вербуванні" й "покупці" депутатів Давида Жванію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: