"Стоп цензурі" не піде до Могильова без виконання умови

Вівторок, 22 червня 2010, 14:22

Учасники руху "Стоп цензурі!" не будуть зустрічатися з представниками влади, доки не звільнять працівника Управління держохорони, який застосував силу до журналіста.

Як повідомляє "Телекритика", таке рішення прийнято на координаційних зборах руху й передано керівнику МВС Анатолію Могильову.

Доки не буде "офіційної та адекватної" відповіді на вимогу звільнити представника охорони президента, який застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка, рух не буде зустрічатися з будь-ким із представників влади та силових структур.

"Стоп цензурі!" висловлює сподівання, що Могильов із розумінням поставиться до рішення руху і пристане на пропозицію відкласти зустріч до моменту з'ясування даного питання.

Медіаюристи, які входять до руху "Стоп цензурі!", зараз готують подання до Генпрокуратури з приводу фактів перешкоджання журналістській діяльності та звернення до МВС щодо розслідування випадку з нападом на журналіста СТБ.

Як відомо, 16 червня рух висунув вимоги оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до журналіста Андрушка; звільнити цього співробітника з УДО; порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання діяльності журналіста.

Ще до інциденту з охоронцем і журналістом Андрушком президент доручив головам МВС та СБУ розібратися з заявами щодо тиску на ЗМІ, зокрема, з боку руху "Стоп цензурі".

Голова СБУ Валерій Хорошковський вже зустрівся з представниками руху, голова МВС Анатолій Могильов висловлював готовність провести таку зустріч.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування