Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція може досягти 300 людей уже восени?

Середа, 23 червня 2010, 09:46

Коаліція може досягти чисельності в 300 депутатів уже восени цього року.

Про це пише газета "Сегодня", посилаючись на свої джерела.

Підвищений інтерес зараз, за даними видання, до депутатів фракції НУНС.

За інформацією джерела в НУНС, "зоною ризику" є групи "Народна самооборона" і "Єдиний центр", і загальне число "коаліційного резерву" складає 10-12 осіб.

Зараз у коаліцію входять 14 нунсівців, із них 10 увійшло в парламент за списками "Самооборони". Ще 8 "самооборонців" поки ще в опозиції, але, за словами джерела у фракції, ще 2-4 людини можуть піти у більшість.

Найбільшим кадровим резервом коаліції (6 осіб) у НУНС джерело у фракції називає групу "Єдиний центр" Віктора Балоги, яка періодично виступала за союз із Партією регіонів протягом останніх двох років.

Утім, близьке до групи ЄЦ джерело сказало, що група коливається між входженням у коаліцію чи в проект Арсенія Яценюка, а можлива поява в коаліції Оксани Білозір (ЄЦ) - це її особисте рішення, тому що вона в близьких відносинах із заступником глави адміністрації президента Ганною Герман.

Також у числі тих, хто коливається між коаліцією і підтримкою Яценюка, це джерело  називає главу фракції НУНС Миколу Мартиненка, а до можливого резерву коаліції додає Миколу Круця ("За Україну!") й Олександра Клименка (УНП).

Водночас Клименко пояснює свою позицію так: "Я підтримував низку законопроектів коаліції, коли вважав їх правильними. Але я член УНП, а наша фракція рішення про входження в коаліцію не приймала".

У той же час, у БЮТ ситуація менш визначена.

"З тих 130-ти людей, які реально входять у фракцію, близько 60 мають серйозні причини для невдоволення. Їх можна поділити на дві основні частини: одна - це місцеві функціонери, яких відсувають від керівництва організаціями, інша - люди, практично упевнені в тому, що в прохідну частину списку блоку (80-100 осіб) вони не потраплять", - сказало джерело у фракції БЮТ.

"Говорять, що Юля (Тимошенко) хоче загальмувати їх вихід - на 5 липня призначене засідання фракції з її участю. Але все одно вибух (невдоволення) реальний: у серпні будуть затверджувати списки на місцеві вибори, і ті, чиїх людей відсунуть, швидше за все, підуть. І це може бути 30-40 осіб", - додало це джерело.

Але бютовец Андрій Шкіль стверджує: "Розмови про 60 незадоволених депутатів із БЮТ - це частина того удару, який збирається завдати ПР по нашій політсилі. Так, у фракції багато незадоволених нинішнім станом, але це не паніка. І я упевнений, що 30 людей від нас у коаліцію не підуть - ця цифра буде набагато менша".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...