Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова розписали співпрацю з НАТО

Середа, 23 червня 2010, 18:48
Кабмін затвердив план заходів річної національної програми співпраці з НАТО на 2010 рік.

Відповідне розпорядження розміщено на сайті уряду.

План складається з п'яти розділів, які включають політичні та економічні питання співробітництва, оборонні та військові питання, питання безпеки та правові аспекти.

Кабмін, зокрема, доручив підзвітним йому структурам і відомствам розробити законодавчі зміни, що стосуються судової системи, державної служби, державного експортного контролю та ряду інших напрямів.

Планом також передбачається проведення постійних консультацій з НАТО з питань воєнної реформи, економічної безпеки, науки, захисту навколишнього середовища та оборонно-технічного співробітництва.

Одним з пунктів цього плану є залучення авіаційно-транспортного потенціалу країни до перевезення вантажів та особового складу збройних сил держав-членів і партнерів альянсу, які беруть участь у миротворчих місіях та операціях НАТО.

Передбачено також "продовження участі України у миротворчій операції в Косово", а також можливість "розширення миротворчого персоналу в Афганістані та Іраку".

Крім того документ визначає участь української сторони в ряді міжнародних заходів, що організовуються НАТО, а також стажування українських військових у структурах країн-членів альянсу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування