Тігіпко пояснив, що здача Криму - це крок до прориву

П'ятниця, 25 червня 2010, 10:38
Один із шляхів нормалізації відносин України і Росії - проект "спільного індустріального прориву".

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда" в Україні", повідомляє його прес-служба.

"Зміцнення відносин з Росією - це такий же пріоритет, як і співпраця з Європою. Через дії попередньої влади були зірвані важливі двосторонні проекти, згорнуто військово-технічне співробітництво", - зазначив він.

"Москва почала торпедувати політичні та економічні інтереси в третіх країнах. Тепер один із шляхів нормалізації відносин - проект "спільного індустріального прориву", - сказав віце-прем'єр.

За словами Тігіпка, цей прорив "полягає у створенні максимально сприятливих умов для високотехнологічної промислової кооперації".

Він зазначив, першими кроками у цьому напрямку стали харківські угоди щодо Чорноморського флоту РФ, переговори по створенню літаків, співпраця в ядерній енергетиці та суднобудуванні.

Віце-прем'єр також зазначив, що до кінця 2010 року Україна повинна бути готовою до підписання та введення в дію угоди про асоціацію з ЄС, яка включає договір про створення зони вільної торгівлі.

Також Тігіпко заявив, що найближчим часом урядом буде узгоджений план дій щодо скасування шенгенських віз для громадян України, який може бути затверджений на осінньому саміті Україна-ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування