Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковського просять пояснити, навіщо СБУ журналіст. Герман хоче перевірку

П'ятниця, 25 червня 2010, 16:48

Київська незалежна медіа-профспілка просить голову СБУ Валерія Хорошковського пояснити причини бесіди з журналістом "Комерсант-Україна" Артемом Скоропадським.

Про це йдеться у листі голови комітету КНМП Юрія Луканова до Хорошковського. 

"...Служба безпеки України не може втручатися в редакційну політику, не може погрожувати журналістові депортацією на підставі того, що він пише не про те, чого хотілося б співробітникам СБУ", - пише він.

Такі дії, за словами Луканова, є порушенням Конституції України.

"Від імені київських журналістів прошу вас повідомити  наступне. Чи давали ви вказівку на подібну діяльність? Якщо так, то поясніть підстави для такого рішення?  Якщо ні, то прошу з`ясувати, хто у СБУ ініціював подібні діяння? Чи будуть вжиті  заходи для припинення таких зустрічей? Якщо ні, то чому?", - сказано у листі.  

У свою чергу заступник глави адміністрації президента Ганна Герман на прохання "Української правди" прокоментувати ситуацію зі Скоропадським заявила, що заява журналіста має пройти "ретельну перевірку".

"Звичайно, якщо щось таке має місце, на це треба реагувати дуже жорстко. Але я далека від того, щоб звинувачувати українських офіцерів СБУ лише через те, що громадянин Російської Федерації щось там про них сказав", - зазначила вона.

Як відомо, раніше Скоропадський розповів, що співробітники СБУ провели з ним неформальну зустріч, під час якої попросили утриматися від спілкування з опозиційними силами, а також пригрозили депортацією (Скоропадський - громадянин Росії.

"Регіоналка" Олена Бондаренко просить СБУ роз'яснити, у зв'язку з чим її співробітники проводили зустріч зі Скоропадським.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування