Газпром намагається заманити Нафтогаз родовищем

П'ятниця, 25 червня 2010, 16:56

"Газпром" готовий внести в спільне підприємство з "Нафтогазом" родовище з запасами до 1 трильйона кубометрів.

Про це повідомив глава правління "Газпрому" Олексій Міллер на прес-конференції за підсумками річних зборів акціонерів у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що розмір родовища буде залежати від оцінки "Нафтогазу".

За його словами, якщо в результаті оцінки "Газпром" повинен буде внести родовище із запасами 800 мільярдів кубометрів, то "ми внесемо з об'ємом 800 мільярдів кубометрів".

"Якщо оцінка НАК "Нафтогаз" покаже більший результат, ми внесемо родовище об'ємом 1 трильйон кубометрів", - сказав керівник "Газпрому".
 
Міллер зазначив, що "Газпром" вже робив пропозиції Україні про родовища, які можуть увійти в спільне підприємство.

"З боку "Газпрому" ми вже робимо пропозиції по конкретним родовищам, які могли б бути внесені "Газпромом" в це СП", - сказав він.

Керівник "Газпрому" заявив, що з боку України може бути внесена газотранспортна система і видобувні активи.

Однак, нагадав Міллер, створення СП має стати лише першим етапом в об'єднанні "Газпрому" і "Нафтогазу".

Як відомо, прем'єр РФ Володимир Путін в кінці квітня за підсумками зустрічі з прем'єром України Миколою Азаровим запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз".

Пізніше президент України Віктор Янукович, коментуючи цю ідею, зазначав, що це неможливо на рівних умовах, як хотіла б Україна. У той же час українська сторона не згодна брати участь і в ролі міноритарія в такому союзі.

Після заяв України російська сторона зазначала, що на першому етапі об'єднання може проходити в рамках створення СП, але тільки за умови подальшого об'єднання компаній на наступних етапах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...