Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадське телебачення віддадуть Бенкендорфу і Арфушу?

Неділя, 27 червня 2010, 23:46
Громадське телебачення треба будувати на основі Першого національного каналу.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Анна Герман в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВi.

"Ми винесемо на обговорення 29 червня на засідання гуманітарної ради. І якщо гуманітарна рада при президентові України погодиться з цією концепцією, з цим підходом, який ми даємо, президент підтримає нас і проект закону про громадське телебачення буде внесений в Верховну Раду", - повідомила вона.

"Оскільки ми маємо коаліцію, яка має велику кількість голосів, навіть більше ніж треба, ми проголосуємо і створимо в Україні громадське телебачення", - додала заступник глави.

Герман вважає, що "громадське телебачення треба будувати на основі Першого національного каналу".

"Демократичній державі необхідно відмовлятися від такого архаїзму, як державні медіа. Про це треба забути. Треба їх реформувати, і на їх основі створювати громадські телебачення і радіо", - зазначила чиновник.

Як відомо, президентом Національної телекомпанії України є Єгор Бенкендорф, а посаду віце-президента обіймає Валід Арфуш.

Коментуючи оскарження групою "Інтер" рішення Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня минулого року про виділення ТВі та 5 каналу частот на мовлення, вона заявила: "Я знаю, що є розмови, що не все було прозоро під час виділення тих частот".

"Ні для кого з журналістів не є секрет, що в Нацраді брали хабарі. Ми це знаємо, правда. Про це говорять всі. А ми знаємо, як все це там відбувалося. Суд виніс рішення його можна або приймати, або оскаржувати", - заявила заступник глави адміністрації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування