Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головою КС стане колишній заступник Медведька або "фаворит" Януковича?

Понеділок, 12 липня 2010, 09:33

Найбільше шансів стати головою Конституційного Суду - у судді КС Сергія Винокурова.

Такою інформацією володіє газета "Комерсант-Україна".

За даними видання, на виборах голови КС Винокурова готові підтримати 12 із 18 суддів.

Винокуров до призначення суддею КС у середині червня був першим заступником генерального прокурора.

Водночас, за даними газети "Дело", найбільш імовірний претендент на крісло голови КС - уродженець Макіївки Анатолій Головін (був призначений членом КС за квотою Верховної Ради у 2006 році). Він нібито є "неформальним фаворитом президентської команди".

Як відомо, Андрій Стрижак, який до останнього часу очолював Конституційний Суд, залишає цю посаду, оскільки збіг термін його повноважень.

У понеділок, 12 липня, КС повинен обрати нового голову.

За законом, голова КС обирається на один 3-річний термін. Тобто Андрій Стрижак та Іван Домбровський, які вже один раз обиралися головою КС, не можуть пропонуватися для голосування - і з 18 суддів КС на посаду глави можуть претендувати лише 16 осіб.

Як розповів Стрижак газеті "Дело", у засіданні 12 липня візьмуть участь усі 18 суддів КС, у тому числі ті, які в червні тимчасово відсторонювалися від роботи - Іван Домбровський, Анатолій Дідківський та Ярослава Мачужак.

Мінімальний кворум, необхідний для проведення засідання Конституційного Суду, становить 12 людей. Щоб вибори голови КС відбулися, потрібно, щоб як мінімум 10 суддів підтримали одну кандидатуру.

Якщо ж судді Конституційного Суду не зможуть зупинитися на одному претенденті, тоді вибори голови КС пройдуть у два тури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування