"Ми маємо повернутися до Конституції 1996 року" - Єфремов

Вівторок, 13 липня 2010, 13:26

Зміна Конституції неминуча, Україна має повернутися до Конституції 1996 року.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв'ю газеті "День".

За його словами, зміни, внесені до Конституції 2004 року, були необдуманими й неконституційними, вони "лише принесли розбрід у нашу державу".

"Абсолютна більшість політиків дотримується погляду, що нам необхідно змінити це в законодавчому полі. Тому зміна Конституції неминуча, й вона буде проведена", - заявив Єфремов.

"Наш погляд полягає в тому, що ми маємо повернутися до Конституції 1996 року, яка визнана як один із кращих документів такого рівня Венеціанською комісією, та й усіма експертними керівниками європейського та світового співтовариства", - додав він.

На зауваження, що президент Віктор Янукович під час передвиборчої кампанії не говорив, що змінюватиме Основний закон держави, Єфремов відповів: "Виборці голосували за президента, і коли ми говоримо про винесення питання конституційних змін на референдум (а ми саме так питання і ставимо), ми отримуємо або підтримку, або непідтримку народу".

"Ми не йдемо таким шляхом: ухвалили рішення - і крапка. Ні, ми хочемо звернутися до людей і на референдумі підтвердити легітимізацію цього питання", - запевнив "регіонал".

А на зауваження, що Конституцію можна змінити або затвердити в новій редакції за підтримки 300 депутатів у Верховній Раді, - і що перед закриттям останньої сесії парламенту правляча більшість налічувала 263 депутати, Єфремов відреагував: "Нам сьогодні взагалі не потрібна більшість у 300 голосів".

"Нам важливо, аби за окремими знаковими законами, що голосуються в парламенті, було 300 і більше голосів. Але це зовсім не означає, що одна політична сила консолідує ці голоси. Це означає, що в результаті планомірної роботи буде досягнуте компромісне рішення, що об'єднує політику нашої держави", - додав лідер фракції "регіоналів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...