Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський не захотів дізнатися, хто стежить за журналістами

Вівторок, 13 липня 2010, 22:08
Генпрокуратуру просять дослідити факти спостереження невідомими особами за директором телеканалу ТВі Миколою Княжицьким і за його колегами.

З відповідним зверненням до генпрокурора Олександра Медведька звернувся депутат від НУНС Юрій Стець.

"Звертаюся до вас з вимогою встановити особи суб'єктів, що проводили стеження, обличчя яких зафіксовано знімальною групою телеканалу ТВі, знайти власників автомобілю з підробленими номерними знаками, виявити на чиє замовлення проводилося таке несанкціоноване спостереження та встановити мотиви таких протиправних дій", - йдеться у зверненні.

Стець повідомив, що 22 червня направив депутатський запит з цього приводу до Служби безпеки.

"З вимогами провести ретельне розслідування опублікованого факту стеження", - зазначає він.

9 липня депутат отримав відповідь глави СБУ Валерія Хорошковського, в якій наголошується, що "заходи візуального спостереження стосовно громадянина Княжицького та інших працівників Службою безпеки України не здійснювались".

 

"Зважаючи на викладене підстави для призначення службового розслідування відсутні", - зазначається у відповіді СБУ.

Стець нагадав, що в 2000 році на подібне звернення про стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе Генпрокуратура відреагувала "формально".  

Як відомо, раніше Голосіївське райуправління міліції у Києві відмовилося порушувати кримінальну справу за заявою Княжицького про стеження за журналістами телеканалу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: