Депутати-cумісники залишаться при зарплаті й привілеях до осені

Середа, 14 липня 2010, 14:40

Депутати-cумісники будуть отримувати депутатську зарплату й привілеї як мінімум до осені, коли почнеться нова сесія Верхівкової Ради.

Про це сказав член регламентного комітету Верховної Ради, депутат від БЮТ Василь Кравчук, пише "Дело".

З 10-ти парламентарів, які одночасно займають інші посади, 7 - члени Партії регіонів, 2 - Блоку Литвина та 1 - Компартії.

За словами Кравчука, заяви про складання повноважень подали лише два "регіонали": Григорій Ілляшов, який 18 червня очолив Службу зовнішньої розвідки, і Микола Злочевський, якого 2 липня призначили міністром охорони навколишнього природного середовища.

Водночас, львівський губернатор Василь Горбаль повідомив газеті, що він також написав заяву про складання депутатських повноважень, яка зараз перебуває в парламенті.

"Просто її потрібно було направити в регламентний комітет, а я направив її в секретаріат. Це технічні моменти. Сподіваюся, після виходу парламенту на роботу це питання буде вирішене", - пояснив Горбаль.

Ще один представник Партії регіонів, голова "Укравтодору" Володимир Демішкан також запевнив видання, що написав заяву про складання повноважень у необхідний законодавством 20-денний строк.

Інші фігуранти списку - Геннадій Васильєв, Микола Джига, Вадим Гривковський, Микола Шершун і Ігор Калетник - у вівторок були недоступні для коментарів.

Калетник раніше публічно заявляв про те, що депутатський мандат допоміг йому як голові Держмитниці запобігти тиску з боку великих імпортерів. Але він зобов'язався все ж таки скласти повноваження депутата.

"Рекордсменом" за терміном сумісництва є Вадим Гривковський. Він був призначений на посаду заступника директора ГП "Укрзалізничпостач" ще 22 січня 2009 року. Торік він написав заяву про складання повноважень, але потім відкликав її.  

Спікер Володимир Литвин подавав до суду позов про позбавлення Гривковського мандата. Але, за даними газети, депутат все ж таки зберіг депутатство: він написав заяву про звільнення з держпідприємства, а коли позов був відкликаний, знову поновився на посаді.

Водночас, помічник депутата Гривковського Світлана Шевченко заявила "Українській правді", що той "не є сумісником, давно звільнений з посади в ДП "Укрзалізничпостач", виконує функції народного депутата в повному обсязі". 

Усього, за даними "Дело", у "сумісниках" - 7 регіоналів: Горбаль (з 20 квітня цього року - голова Львівської ОДА), Васильєв (з 28 квітня - заступник голови адміністрації президента), Демішкан (з 26 травня - голова "Укравтодору"), Джига (з 22 червня - голова Вінницької ОДА), Саламатін (з 10 червня - гендиректор ГК "Укрспецекспорт"), Ілляшов (з 18 червня - голова Служби зовнішньої розвідки), Злочевський (з 2 липня - міністр охорони навколишнього природного середовища).

Окрім Гривковського, видання називає серед сумісників члена Блока Литвина Шершуна (з 22 березня 2010 року - голова Держкомітету з лісового господарства) й комуніста Калетника (з 23 березня цього року - голова Держмитслужби).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...