Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман навела фотофакти того, що попереджала "репортерів" про відпустку

Понеділок, 19 липня 2010, 13:47
 

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявляє, що неодноразово попереджала "Репортерів без кордонів" про заплановані відпустки представників влади.

Так вона прокоментувала заяву керівника дослідницьких програм "Репортерів без кордонів" Жіля Лорде про те, що їх не попередили, що керівництво країни буде у відпустці.

"Я більш ніж здивована заявою "Репортерів без кордонів" про те, що їм не відомо, що представники української влади зараз перебувають у відпустці", - заявила вона.

"Я неодноразово повідомляла про це, писала їм листи і отримала від них відповідь, пропонувала їм обговорити дату їхнього візиту в Україну, з тим, щоб зустріч з ними була можливою", - додала вона.

Герман зазначила, що не хотіла б думати, що це якась провокація проти української влади.

"Виходячи саме з такої позиції "Репортерів без кордонів", я схильна думати, що вони прибули в Україну вже саме з готовими висновками стосовно свободи слова в Україні, і це дає мені підстави сумніватися в їх об'єктивності і неупередженості", - сказала вона.

Також прес-служба Герман надіслала копії листів, які Герман надсилала до організації. Водночас на листах немає позначок про реєстрацію в АП.

В документі від 1 липня, адресованому генеральному секретарю йдеться:

"На жаль, ви не відповіли на мого листа до Вас і на моє запрошення приїхати в Україну. А я сподівалася на це з тим, щоб скористатися  також вашим досвідом і вашими порадами для розбудови тих демократичних інституцій, які зміцнюють і розширюють свободу слова".

"З преси я довідалася, що ви приїдете в Україну в липні 2010 року. Ви розумієте, шановний, - що такі речі треба узгоджувати і консультувати з нами. Оскільки в президента України є робочий графік.  І всі міжнародні зустрічі повинні бути обумовлені згідно з протоколом", - зазначається в листі.

"Але ви ставите нас перед фактом, назвавши в односторонньому порядку, без консультацій з нами,  дати вашого візиту. Інформую вас, що з 12 липня президент перебуватиме у відпустці до 24 серпня. Тому зустріч можна  планувати після 24 серпня. Я сподіваюся, що ви відгукнетеся на мого листа і ми проведемо додаткові консультації на цю тему", - додається в листі.

 

В наступному листі від 5 липня, який Герман надіслала до генсекретаря "Репортерів без кордонів" у відповідь йдеться:

"Повинна при цьому повідомити Вас, що з 14 липня президент перебуватиме у відпустці, яку перерве на один день 28 липня, щоб зустрітися з Патріархом Кирилом, який у цей день буде у Києві".

"Найкращий час для зустрічі - 24 серпня, коли всі завершать літній відпочинок. Ми радо приймемо Вас наприкінці серпня - на початку вересня у зручний для Вас час. Але попередньо ми повинні з Вами обговорити точну дату Вашого візиту, оскільки графік президента є дуже завантажений", - сказано в листі.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...