Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров злітав до Януковича в Крим

Вівторок, 20 липня 2010, 16:38

Президент Віктор Янукович провів у Криму робочу зустріч із прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Як повідомляє пресс-служба президента, серед головних питань, що обговорювалися під час зустрічі, - питання, пов'язані зі збиранням цьогорічного врожаю.

"Прийнято кілька відповідних серйозних постанов. Ситуацію на ринках ми контролюємо і знаємо. Ми розраховуємо, що продамо врожай за хорошою ціною, ...щоб селяни не були вчергове пограбовані, щоб вони отримали за своє зерно нормальну ціну і змогли закласти стійку базу для урожаїв наступних років", - сказав Азаров.

Президент підтримав реалізацію такого механізму, як випуск облігацій, за допомогою яких Аграрний фонд отримає відповідний фінансовий ресурс і зможе виконувати свою функцію закупівлі зерна у великих обсягах. "Думаю, що вже через кілька днів такий механізм запрацює", - сказав прем'єр.

Прем'єр також доповів, що уряд виконує всі вказівки президента щодо ліквідації наслідків стихії і тримає на контролі питання надання допомоги кожній постраждалій родині.

Він також наголосив, що уряд жорстко контролює їх використання, "щоб кошти не пішли, як торік - розчинилися без всяких наслідків, - а щоб були виділені на конкретні об'єкти".

"Порушено кримінальні справи, арештовано низку осіб. Цілком очевидно, що гроші було просто розкрадено. Зараз ведеться слідство стосовно виконавців, але я думаю, що винні не тільки вони - ланцюжки потягнуться до тих, хто виділяв ці гроші і повинен був контролювати їх правильне використання", - сказав прем'єр-міністр, інформуючи щодо використання коштів, виділених державою в попередні роки.

Окрім цього, президент і прем'єр під час зустрічі обговорили механізм удосконалення державних закупівель.

"Я отримав черговий раз лист від Рахункової палати - знову в державних закупівлях виникає корупція... Там, де чиновник має можливість торкатися дозвільної системи, він це використовує на власну користь", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування