Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз збирається допомагати Цушку спілкуватися з Януковичем і Азаровим

Четвер, 22 липня 2010, 10:06

Після відходу з посту лідера Соцпартії Олександр Мороз має намір зберегти за собою такі важелі впливу, як кадрова політика і контакти з владою.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"З активної політики я, безумовно, йти не збираюся. Якщо буде обрано Цушка, я з усіх напрямків діяльності партії йому, як голові, буду допомагати. Зараз частина активу СПУ пропонує ввести посаду почесного голови партії з певними функціями", - сказав Мороз.

На питання, які саме важелі впливу він би хотів залишити за собою, Мороз відповів:

"Думаю, це буде проведення кадрової політики, консультування з питань заміни або висунення кандидатур, питання взаємодії з іншими партіями, депутатськими фракціями в радах різних рівнів і, звичайно, в парламенті, переговори з керівниками відомств. Можу також взяти на себе функції налагодження контактів з президентом і прем'єром".

Водночас, за його словами, роль голови партії не зміниться.

"Мова йде про моє консультування, про допомогу. Умовно кажучи: виник конфлікт в якійсь сфері між депутатами та виконавчою владою, треба провести співбесіду з губернатором і з керівництвом фракції на місці - я можу поїхати і залагодити ці моменти", - сказав Мороз.

Він також відкинув можливість злиття СПУ з Партією регіонів з приходом Цушка до керівництва партії.

"Це неможливо. На президентських виборах Цушко робив те, що було, по суті, передбачено. Коли два кандидати в президенти вийшли на фінішну пряму, не могли ж ми підтримувати Юлію Тимошенко! Проти неї ми виступали відверто і за її ж заслуги. Тому ця його позиція - підтримувати Януковича - була погоджена", - сказав Мороз.

На питання, чи існує зараз в СПУ внутрішня опозиція, Мороз відповів:

"Внутрішня опозиція є тоді, коли пропонуються якісь альтернативні шляхи розвитку партії. А якщо ведуться тільки розмови про зміну когось, наприклад голови партії, то це не опозиція, це фронда. Вона є, і від неї потрібно позбавлятися. Це не переслідування і не зведення рахунків, це життєва необхідність для партії".

На питання, чи не є лідером цієї фронди перший секретар політради Микола Рудьковський, Мороз відповів:

"Щоб бути лідером, треба висловлювати своє бачення, свої установки, свої програмні міркування. А оскільки їх немає, Рудьковський та інші чудово розуміють, що або буде Василь Петрович, або не треба займатися заміною".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування