На Бойка хочуть завести справу за те, що він підписав угоду сам із собою

Четвер, 22 липня 2010, 17:48

Голова ТСК щодо рішення Стокгольмського арбітражу Роман Зварич  вимагає відкрити кримінальну справи за ознакою державної зради і зловживання службовим становищем міністром палива Юрієм Бойком.

Про це Зварич повідомив у четвер на прес-конференції, повідомляє прес-служба БЮТ. 

"Сьогодні,  ще будучи головою наглядової ради компанії  "Росукренерго", він підписав  контракт сам з собою, оскільки паралельно займав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України", - заявив він.

За словами Зварича, згідно з цим контрактом, Бойко дав згоду "на кабальних умовах зберігати  транзитний газ в українських газосховищах терміном на 25 років".

Крім того, згідно з даними ТСК,  Бойко, підписуючи даний контракт у Києві, одночасно знаходився у швейцарському місті Цуг, про що свідчить протокол  засідання РУЕ.

"Він фактично підписав договір сам з собою,  будучи одночасно в двох  різних країнах. Вбачаю  в діяннях  Бойка ознаки злочину відповідно до статті 364 Кримінального кодексу -  зловживання  владою і службовим становищем", - сказав Зварич.

Голова ТСК також сказав, якщо ГПУ відмовиться порушувати  кримінальну справу, він звернеться  до суду,  щоб оскаржити відмову прокуратури.

Зварич також вважає, що рішення Стокгольмського арбітражу до цього часу  не легалізоване в Україні.

"Для того, щоб рішення було легалізоване на території Україні, позивач мав би звернутися до суду з проханням, щоб було винесене рішення про визнання цього стокгольмського  рішення ", - пояснив Зварич.

"Наскільки мені відомо,  на сьогоднішній день така процедура не відбулася. І тому я маю підстави говорити, що рішення  про відшкодування 11 млрд. куб. газу структурам РУЕ не легалізоване в Україні", - додав він.

Крім того, за словами голови ТСК, Генпрокуратура, Кабмін, СБУ та НАК "Нафтогаз України" не надають ТСК необхідні для розслідування  матеріали, чим блокують роботу комісії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування