Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримінальна справа про шашки в Раді займає 6 томів

Четвер, 22 липня 2010, 21:38
Розслідування кримінальної справи про події у Раді 27 квітня ведеться упереджено.

Таку думку озвучив депутат від НУНС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Про це він заявив після засідання Печерського районного суду, який в четвер розпочав розгляд по суті скарги його та депутата Андрія Парубія на порушення проти них кримінальної справи.

"Я під час ознайомлення з показами не бачив в них, чи били депутата Олеся Донія і хто його бив. Зламані носи, струси мозку депутатів-опозиціонерів майже ніде не згадуються в цій справі", - повідомив Гримчак.

Він повідомив, що є звернення до лікарень представників Партії регіонів, які начебто наковталися якогось диму і у них було легке нездужання і судово-медична експертиза встановила у них легку ступінь враженості.

"Те, що Донія побили і він декілька тижнів знаходився на лікарняному - це для слідства дрібниці, там ніхто нічого не розслідує. А тут досить швидко, на другий день, було проведено судово-медичну експертизу і вже все встановлено", - заявив Гримчак.

"Як на мій погляд, це була з самого початку справа про те, як зробити щоб "ці кляті опозиціонери сиділи тихо і не висовувались", - вважає депутат.

Він додав, що Печерський районний суд Києва розпочав розгляд їх скарги, оскільки Верховний Суд відмовив депутатам в клопотанні перенести розгляд з Печерського райсуду в інший суд.

Раніше депутати наголошували, що свого часу "Народна самооборона" не голосувала за по життєве призначення на посаду судді Печерського суду Інни Отрош. Але Верховний Суд вирішив, що ця обставина не може вплинути на рішення Печерського суду.

Депутат повідомив, що на засідання суд вивчав матеріали справи, подані прокуратурою - 6 томів.

"Наприклад, другий том - це бюджет на 2010 рік і порівняльна таблиця до нього. Чесно кажучи, ми спробували спитати для чого це, але отримали відповідь, що суд розглядає те, що є", - сказав Гримчак.

Він також наголосив, що постанова про порушення кримінальної справи, яка знаходиться в матеріалах справи, відрізняється від тієї, яку депутати отримали на руки.

"Хоча якщо немає документів, то, фактично, суд повинен був вирішити справу по суті, тобто, задовольнити нашу скаргу. Але було прийнято рішення перенести засідання на 29 липня", -повідомив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...