Міліція каже, що знищила сайт газети випадково

П'ятниця, 23 липня 2010, 17:52

Керівництво міліції Одеської області стверджує, що знищення інтернет-версії газети "Вільна Одеса" сталося випадково - внаслідок проведеного міліцією рейду-перевірки міських інтернет-клубів.

Про це повідомила співробітниця Центру громадських зв'язків УМВС України в Одеській області Тетяна Сакара, повідомляє ТСН з посиланням на УНІАН.

"22 липня працівниками Управління Держслужби боротьби з економічними злочинами проводилася перевірка роботи інтернет-клубів, у ході якої в одному з інтернет-клубів, розміщеному на території Приморського району Одеси, правоохоронці встановили, що на одному з комп'ютерів використовується неліцензованих версія програмного забезпечення корпорації Microsoft ", - зазначила вона.

При цьому уточнити, скільки інтернет-клубів було підтверджено в ході рейду і які порушення в їх роботі виявлені, співробітниця ЦГЗ облУВС не змогла.

Раніше головний редактор опозиційної газети "Вільна Одеса" Володимир Ущаповський заявив, що співробітники міліції 22 липня о 22:00 увірвалися до приміщення одного з інтернет-клубів Одеси, де розміщений головний сервер інтернет-версії газети, вигнали з приміщення відвідувачів, побили представника "Вільної Одеси" і вивели з ладу устаткування.

На думку Ущаповського, "міліція явно виконувала політичне замовлення, адже в присутності операторів місцевих ЗМІ, провідних відеозйомку, представнику Вільної Одеси викручували руки і били його".

Він наголосив: "Багатьом силовикам наша газета не до душі, оскільки публікувала матеріали про корупційні зв'язки лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова з багатьма вищими міліцейськими і прокурорськими чинами, в тому числі з екс-прокурором Одеської області Василем Присяжнюком і прокурором Миколаївської області Миколою Стояновим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування