У НУНСі впевнені, що Янукович скінчить Майданом

Понеділок, 26 липня 2010, 18:54
Депутат від НУНС Андрій Парубій переконаний, що президент Віктор Янукович реалізовує в Україні ревізію "ідеалів Майдану".

Про це він заявив, коментуючи висловлювання міністра закордонних справ Костянтина Грищенка з приводу того, що саме Янукович виконує "волю Майдану".

"Сьогодні Янукович для мільйонів людей, які в 2004 році зі всієї України з'їхалися на Майдан, є не менш чужим, ніж тоді", - підкреслив Парубій.

За його словами, вся політика "чинного президента спрямована на придушення свободи слова в Україні, на заборону мирних зібрань, і взагалі є відверто антиукраїнською".

"Хіба можна собі уявити, щоб під час приїзду когось з російських чиновників на території всього Києва були заборонені будь-які мирні заходи? Україна не знала такого п'ять років і вже відвикла від цього", - підкреслив він.

Депутат також зазначив, що при попередній владі не можна було собі уявити, що студентів будуть відраховувати з вузів за те, що вони протестують проти антиукраїнської політики президента; що на телебаченні знову з'явиться цензура.

"Згадуючи все це, можна сказати лише одне: сьогодні в Україні Янукович фактично здійснює експорт "путінізму" і, примітивно повторюючи Путіна, хоче відтворити у нас такий же авторитарний режим, як у Росії", - сказав Парубій.

"Всі дії і всі кроки Януковича призведуть лише до одного: люди, які вже звикли за часів Ющенка жити у вільній країні, піднімуться, об'єднаються, і буде новий Майдан. Я переконаний, що на цьому Майдані Янукович буде знову не героєм, а антигероєм" , - додав депутат.

Парубій впевнений, що якщо політика президента не зміниться, якщо його кроки по здачі національних інтересів України на користь Росії будуть такими ж радикальними, як і зараз, то Майдан збереться дуже швидко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування