Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко: Янукович виконує волю Майдану

Субота, 24 липня 2010, 11:30
 

Баланс між Заходом та Росією допоможе Україні уникнути розколу.

Таку думку у своїй статті в газеті "Дзеркало Тижня" висловив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"З висоти останніх років добре видно: без нормалізації відносин із Росією не мають шансу ні європейська інтеграція України, ні її європеїзація", - заявив він.

"Це елементарні реалізм та повага до волі своїх громадян, так чітко виявленої на минулих виборах. Відверто кажучи, європеїзація "в пику" Росії, про яку мріють деякі українські ура-патріоти, для нас просто неможлива", - вважає він.

"Натомість нормалізація відносин із Москвою при збереженні європейського змісту реформ та відданості європейським цінностям - це не лише єдино правильний ключ до більшості внутрішніх і зовнішньополітичних проблем країни, а й єдина можливість уникнути розколу країни", - упевнений Грищенко.

Він також упевнений, що саме президент Віктор Янукович виконує "волю Майдану".

"Свого часу багато було сказано про те, що на проведення конфронтаційного щодо Росії курсу у зовнішній політиці Віктор Ющенко отримав "мандат Майдану" і виборів 2004 року", - сказав він.

"В моєму розумінні, тут відбулася, як мінімум, підміна понять. Люди стояли на Майдані не заради геополітичних прожектів (зокрема ніхто з ватажків помаранчевої революції в ті карколомні дні не заявляв про вступ до НАТО), а заради того, аби в їхній країні щось почало змінюватися на краще", - впевнений він.

"Аби з'явилася влада, здатна (а) чути виборця, (б) формулювати на основі його волевиявлення дієздатну політику і (в) реалізовувати її. За цією логікою, політичний курс президента Віктора Януковича може бути, хоч як це парадоксально для декого прозвучить, найкращим втіленням "волі Майдану", - заявив Грищенко.

"Бо дієздатна, демократична, зрозуміла й успішна влада - це головне, чого бракувало Україні в усі останні роки. Більше того, її відсутність була основною причиною, яка заважала нам бути більш успішними на міжнародній арені", - додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування