Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи згодні на підвищення тарифів

Середа, 28 липня 2010, 19:10
Комуністи запропонували Кабміну низку заходів, спрямованих на мінімізацію втрат населення після підвищення тарифів.

Про це йдеться в заяві лідера КПУ Петра Симоненка, що розміщена на сайті партії.

Політик уточнив, що оскільки КПУ в коаліції, то "ми несемо певну відповідальність за діяльність коаліційного уряду, і тому вважаємо неприпустимими ті його рішення, які спрямовані проти трудящих і спричиняють зниження життєвого рівня людей".

"Компартія і фракція комуністів виступають категорично проти виконання вимог МВФ про підвищення комунальних тарифів", - наголошується в заяві.

На думку лідера КПУ, "нові кредити від МВФ, та ще й на кабальних для наших громадян і країни умовах - це пряма загроза повної втрати економічного і політичного суверенітету".

Симоненко заявляє, що "якщо вже уряд не повністю розрахував свої сили" і ціни на газ та тарифи на комунальні послуги будуть підвищені то, "такому підвищенню має передувати розробка урядом комплексної програми і практична реалізація механізмів, спрямованих на компенсацію населенню втрат при підвищенні ціни на газ і комунальних тарифів".

Він зазначив, що КПУ наполягатиме на зниженні тарифів на електроенергію, "виробництво якої у нас надмірне", а "це відразу знизить тарифи на воду і водовідведення".

Друга пропозиція КПУ уряду - використовувати для потреб ЖКГ український газ, який в рази дешевше імпортного.

Також пропонується встановити "жорсткий державний і громадський контроль за цінами на енергоносії, що видобуваються в країні".

Крім того, комуністи пропонують "скрізь, де це можливо, перевести котельні на тверде паливо і таким чином скоротити газову складову в тарифах".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування