Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина хоче "загнати" Україні непотрібні кораблі

Четвер, 29 липня 2010, 10:58
Німеччина запропонувала Україні купити військові кораблі, виведені зі складу німецького флоту.

Про це заявив держсекретар бундесверу Крістіан Шмідт, повідомляє Комерсант-Україна.

"Мова може йти про фрегати, мінні тральщики, підводні човни, а також про співпрацю у виробництві та укомплектуванні обладнанням корветів. Але я підкреслюю, що це лише пропозиції", - зазначив він.

"Реакція української сторони на них мені поки невідома", - заявив Шмідт. Також він не уточнив кількість і вартість запропонованих Києву судів.

Джерела газети, інформовані про проведені переговорах, підтвердили, що ідея постачання в Україну військових кораблів "далека від стадії, коли можна говорити про перспективи угоди".

До візиту президента Віктора Януковича до Берліна, запланованого на 30 серпня, Київ не встигне завершити повноцінний аналіз пропозицій бундесверу, сказав один зі співрозмовників.

"Хоча не виключено, що німецька сторона все ж таки винесе цю тему на обговорення на вищому рівні", - пише видання.

Експерти вважають, що закупівля німецьких судів може бути цікава українським військово-морським силам.

"Якщо подивитися в "Білу книгу", де розписані бажані для України кораблі до 2015 року, то ви знайдете підтвердження того, що нам необхідні саме такі типи кораблів, які ви перерахували", - заявив генеральний конструктор України з військового кораблебудування Євген Борисов.

"Що стосується підводних човнів, то у нас немає власного виробничого циклу. Придбання за кордоном нових підводних човнів - дуже дороге задоволення. Багато країн йдуть шляхом придбання старих суден у більш розвинених і багатих країн", - зазначив Борисов.

У той же час, директор військових програм Центру ім. Разумкова Микола Сунгуровський заявив: "Якщо ми купуємо військові кораблі за кордоном, це б'є по нашому військово-промисловому комплексу, який міг би одержати замовлення Міноборони".

На думку експертів, головною перешкодою для операції може стати нестача коштів у Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування