Після придбання Януковичем наркотиків завели 40 справ

Четвер, 29 липня 2010, 13:39

Міліція порушила близько 40 кримінальних справ за поширення наркотиків через Інтернет.

Про це повідомив начальник департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ Геннадій Лісконог на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він відзначив, що після зауважень президента України щодо поширення наркотиків через інтернет, міліція активізувала свою діяльність у цьому напрямку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Порушено близько 40 кримінальних справ, виявлено 20 осіб", - підкреслив представник МВС, додав, що серед цих осіб є і співробітники правоохоронних органів.

Лісконог повідомив, що МВС почала активно залучати інтернет-ресурси для протидії використання "всесвітньої павутини" у поширенні наркотиків.

За інформацією МВС, установлено, що 2-3% розповсюджувачів наркотиків користуються для досягнення своїх цілей інтернетом.

Як повідомлялося, на нараді з представниками правоохоронних органів 1 липня президент  Віктор Янукович продемонстрував низку наркотичних і психотропних засобів, придбаних з його доручення управлінням адміністрації президента через інтернет-магазини.

"Про яку роботу можна говорити, якщо через інтернет-магазини можна придбати весь асортимент наркотичних засобів?", - обурився він.

Янукович доручив керівникам міністерств і відомств, що присутстні на нараді, у 2-місячний термін підготувати пропозиції, щоб законодавчим шляхом і рішеннями Кабінету міністрів створити "діючу систему по боротьбі з незаконним обігом наркотиків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування