Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Януковича вимагають заборонити в'їзд Лужкову

Субота, 31 липня 2010, 21:11
Івано-Франківська облорганізація партії "Наша Україна" вимагає заборонити в'їзд в Україну меру Москви Юрію Лужкову.

Про це йдеться в заяві до президента Віктора Януковича, Верховної Ради та Кабміну, яку в суботу ухвалила конференція облорганізації.

Нашоукраїнці зазначили, що висловлювання і дії Лужкова "загрожують територіальній цілісності і незалежності України".

Янукович, заявили делегати конференції, "не тільки здав Севастополь Чорноморському Флоту Росії на 30 років, але і не забув про одного з апологетів російського шовінізму Лужкова, знявши з нього заборону на відвідування України".

У "Нашій Україні" вважають, що продовження терміну перебування Чорноморського Флоту РФ в Севастополі, приїзд в Україну патріарха Кирила і дозвіл на в'їзд в Україну Лужкову - це частини сценарію із дестабілізації ситуації на півдні України.

"На півдні України розробляється і впроваджується сценарій дестабілізації, з часом може виникнути видимість закономірного бажання відділення Криму від України "на вимогу корінного населення", - йдеться в заяві.

Як відомо, раніше Лужков заявляв, що Росія повинна зберегти Севастополь як свою військово-морську базу.

25 липня мер Москви в Севастополі взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Військово-морського флоту РФ і заявив, що його позиція щодо Севастополя залишається незмінною.

Лужков був з неофіційним візитом у Києві 9 липня цього року, щоб особисто привітати Януковича з 60-річчям.

При президенті Вікторі Ющенку меру Москви заборонили в'їзд в Україну через висловлювання про Севастополь. Після обрання президентом Януковича заборону на в'їзд Лужкова скасували.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...