Портнов натякнув бунтівним суддям, що їх можуть виселити з центру Києва

Вівторок, 10 серпня 2010, 17:50
Заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов заявив, що суддям Верховного суду пора припинити боротися за владу.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Мені здається, суддям Верховного суду пора припинити боротися за владу, змиритися з тим, що сталося, і, скориставшись можливістю, яку надав законодавець, перейти на роботу в будь-який суд, у який вони захочуть", - зазначив Портнов.

"При цьому зауважу - перейти, зберігши за собою всі гарантії (і соціальні, і матеріальні), які шановні судді Верховного суду мали до того, як був прийнятий закон, відповідно до якого склад суду має бути скорочений до 20 осіб", - пояснив він.

У той же час чиновник зазначив, що "судді Верховного суду можуть продовжити роботу в цьому суді".

"У цьому випадку Верховний суд буде скорочуватися еволюційним шляхом, скільки б це не тривало, 10, 20 років", - сказав Портнов.

Відповідаючи на питання, чи передбачений механізм визначення цих 20 суддів з 79 суддів Верховного суду, які зараз є у штаті, він сказав: "Поки склад Верховного суду з 20 осіб не сформується еволюційним шляхом, хай вони працюють наявним складом".

Крім того, Портнов не виключив, що "для чинного Верховного суду буде знайдене інше приміщення, можливо, не в центрі Києва".

"Наприклад, конституційний суд Російської Федерації знаходиться взагалі не в Москві, а в Санкт-Петербурзі", - додав він.

Раніше збори суддів Верховного суду ухвалили рішення звернутися до президента, Верховної Ради та Кабміну щодо необхідності внесення змін до закону про судоустрій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування