Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенченко: СБУ прийшла не за адресою

Середа, 11 серпня 2010, 20:07
Співробітники СБУ, які проводили обшук в офісах депутатів від БЮТ Андрія Сенченка та Сергія Веліжанського, покинули приміщення.

Як відомо, вранці співробітники СБУ прибули в офіс депутатів і почали проводити обшук.

При цьому вони пред'явили постанову слідчого Керченської транспортної прокуратури про проведення обшуку на підприємстві "Сучасні інформаційні технології" із зазначенням адреси будівлі, в якій знаходяться офіси депутатів.

За словами Сенченка, співробітникам СБУ було повідомлено, що дане підприємство знаходиться за іншою адресою, що офіційно зареєстровано в податковій службі Криму.

"Тим не менше, при масових порушеннях закону був проведений цей обшук", - заявив він.

Депутат повідомив, що в ході обшуку, він вручив співробітникам СБУ постанову пленуму Верховного суду від 28 березня 2008 року, "який чітко трактує, що все, що вони сьогодні робили тут, в офісі, навіть незалежно від закону про статус народних депутатів, є незаконними діями".

"Вони не могли проводити цей обшук без постанови суду, так само, як вони не могли забирати комп'ютери, ні документи без постанови суду", - додав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За твердженням Сенченко, в ході обшуку співробітникам СБУ постійно дзвонили їх командири і давали вказівки.

Він повідомив, що депутатське звернення з приводу таких дій правоохоронців вже передано виконуючому обов'язки генпрокурора Віктору Пшонці.

"Я з ним розмовляв два рази і два рази розмовляв з заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, якому підпорядкована транспортна прокуратура. Також я розмовляв із заступником прокурора Криму Олексієм Домніковим", - розповів Сенченко.

"Я також зробив 4 офіційні дзвінки, які зафіксовані в нашій оперативній черговій СБУ з інформацією про незаконні дії, з вимогою, щоб зі мною зв'язався хтось з керівників СБУ", - повідомив депутат.

"Нічого цього не сталося. Аналогічні дзвінки я зробив і в Головне управління СБУ в Криму, і теж ніякої реакції", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: