Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович згадав, як ходив до школи пішки, і спитав Табачника: "Що ви зробили?"

Четвер, 12 серпня 2010, 08:58

Президент Віктор Янукович вважає за необхідне покращити стан освіти в Україні та, серед іншого, забезпечити село шкільними автобусами.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром освіти й науки Дмитром Табачником у середу, повідомляє прес-служба президента.

"Яким чином ви хочете будувати стратегію розвитку освіти?", - запитав Янукович і наголосив: "Ми повинні покращити стан освіти в Україні".

Напередодні нового навчального року глава держави приділив окрему увагу питанню підготовки дітей до школи - вартості книжок, шкільної форми.

"Що ви зробили, щоб у цих напрямках люди відчули, що влада їх розуміє і робить відповідні кроки?", - запитав Янукович у Табачника.

Особливу увагу президент звернув на тему забезпечення середніх навчальних закладів шкільними автобусами.

З цього приводу міністр доповів, що поточного року вперше відбудеться часткова закупівля автобусів за державний кошт. За його словами, на сьогодні для повного забезпечення шкіл потрібно 1144 автобуси - на кошти держбюджету буде придбано 159. "Сподіваємося, наступний бюджет буде кращим", - сказав Табачник.

"Попрацюйте над цим питанням разом з прем'єр-міністром, щоб ми цей і наступні роки - до 2012 року забезпечили село шкільними автобусами", - сказав Янукович.

Президент висловив переконання, що фінансування цього проекту має відбуватися не лише за рахунок державного та місцевих бюджетів, а й меценатських коштів.

"Проведіть роботу у кожному регіоні, запросіть у цю благодійну програму бізнесменів. Я готовий приєднатися до вирішення цієї проблеми, тому що ми не можемо відкладати це питання з року в рік", - сказав Янукович.

"Я сам колись у дитинстві ходив близько 10 кілометрів пішки кожен ранок в школу, і пам'ятаю, що це таке. Тому давайте попрацюємо", - наголосив він.

Табачник також торкнувся теми дошкільної освіти. Він зазначив, що завдяки підтримці президентом змін до закону про шкільну освіту сьогодні можна запроваджувати освіту для дітей з 5 років.

"Наше завдання - охопити до 100% (дітей), як і вимагає цей закон. На виконання закону розроблено програму, яким чином це зробити", - сказав міністр.

Він повідомив, що сьогодні розпочався "достатньо масовий процес" повернення дитячих установ у державну власність.

Табачник також сказав, що цього року було заплановано капітальний ремонт для 2052 шкіл - і він сподівається, що всі школи завершать капремонт до 30 серпня.

Крім того, міністр зазначив, що з наступного понеділка буде розгорнуто широку мережу шкільних ярмарок та базарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування