Радянських воїнів відмовилися позбавити звань за прикладом Шухевича

Четвер, 12 серпня 2010, 13:35
Позови до президента Віктора Януковича про скасування указів про присвоєння звань Героя України 5 радянським воїнам залишили без розгляду.

Відповідне рішення по 4 справах за позовами координатора громадської організації "Гармонія і порядок" Дмитра Гудими колегія суддів Вищого адмінсуду прийняла в четвер, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Зокрема, суд залишив без розгляду позов про скасування указів про присвоєння звання Героя України Олексію Бересту, Тетяні Маркус, Анатолію Шапіро, Михайлу Василишину і Кузьмі Дерев'янко.

У цих справах суд виніс резолютивну частину рішення, а складання мотивувальної частини рішення переніс на 5 днів.

У ході розгляду цих справ Гудима мотивував свої вимоги тим, що особи, яким цими указами присвоєно звання, не є громадянами України, а це, відповідно до існуючої судової практики, є підставою для скасування відповідних указів.

Як приклад він навів рішення Донецького апеляційного адмінсуду, згідно з яким звання Героя України був позбавлений головнокомандувач Української повстанської армії Роман Шухевич у зв'язку з тим, що він не був громадянином України.

Позивач вважає, що присвоєння звання героя вищевказаним радянським воїнам порушує його суб'єктивне право на нагородження званням Героя України.

Як відомо, 2 квітня Донецький окружний адмінсуд визнав протиправним і таким, який підлягає скасуванню, указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандері, а 21 квітня - Шухевичу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування