Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Директор ТВі сподівається, що Янукович вплине на Хорошковського

Вівторок, 17 серпня 2010, 11:22

Директор ТВі Микола Княжицький сподівається, що президент Віктор Янукович вплине на голову СБУ Валерія Хорошковського у справі каналу.

Про це Княжицький сказав в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі".

"Я все ж таки сподіваюсь, що буде певна реакція на мій лист, що пан Янукович зрозуміє, що робити ті кроки, які би підштовхували Україну навіть не до авторитарної, а до "бананової" республіки, було б не варто", - сказав він.

Княжицький наголошує, що в разі позбавлення ліцензії його канал звертатиметься по захист своїх прав до міжнародного суду.

У свою чергу, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова Андрій Шевченко (БЮТ) сказав  "Бі-Бі-Сі", що найкращим варіантом виходу з глухого кута стало б проведення повторного конкурсу щодо розподілу частот.

"В нинішній ситуації з одного боку є тиск на свободу слова і можливість позбавлення громадян отримувати незалежну інформацію, а з іншого - збереження за каналами частот, отриманих незаконним шляхом", - сказав депутат.

Щодо страйків журналістів телеканалів, то, на думку Шевченка, кожен із найманих працівників має, згідно із законодавством, право на страйк. Але з огляду на ситуацію зі ЗМІ в Україні страйк може стати політичним.

Позитивом є можливість змусити владу реагувати на вимоги щодо свободи слова. А негативом, підкреслює депутат, може стати те, що він поставить по різні сторони барикад журналістів та менеджмент. А це, на думку Шевченка, може роз'єднати журналістські колективи у боротьбі за свободу слова.

Як відомо, Київський апеляційний адміністративний суд у понеділок, 16 серпня, переніс засідання щодо розгляду справи про позбавлення частот "5 каналу" та ТВі на 26 серпня.

Головуючий на засіданні суду Анатолій Денисов аргументував перенесення засідання відсутністю багатьох учасників процесу. Зокрема, за словами головуючого, частину осіб не було повідомлено завчасно, що суперечить процесуальним нормам.

Раніше ТВі заявляв про те, що канал не повідомили про засідання суду за позовом компаній, пов'язаних із Хорошковським, - і колектив ТВі дізнався про нього випадково.

Гендиректор ТВі у відкритим листі попросив президента Януоквича зустрітися з ним та колективом каналу - але президент не відреагував.

Втім, Княжицький у понеділок зустрівся з заступницею глави адміністрації президента Ганною Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...