Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман повторює як мантру: "Я не бачу цензури в Україні"

Четвер, 19 серпня 2010, 11:43

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман упевнена, що опозиція "роздуває" тему цензури, якої в Україні, насправді, немає.

"Опозиція намагається знайти такі проблеми, на які легше всього озивається Захід", - сказала вона в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Оскільки в країні почалися реформи, оскільки президент іде правильним шляхом, якщо говорити про виведення країни з кризи, то треба знайти яку-небудь проблему. І роздувають тему цензури. Скажу вам відверто - я не бачу цензури в Україні", - заявила Герман.

Вона підкреслила: "Ми (в АП) справді не формуємо завдання для каналів, не диктуємо, як повинні писати журналісти. Ми просто працюємо, а ця справа журналістів - писати так, як вони вважають за потрібне".

"Я завжди мріяла про таку владу, яка не буде нав'язувати враження про себе, а навпаки, буде дуже уважно читати й слухати незалежні оцінки й робити вчасно висновки. Зараз у нас так і є", - запевняє Герман.

За її словами, "Тимошенко утримує громіздку машину з дискредитації влади".

"Ми знаємо, як організуються всілякі акції, заяви, листи й так далі. Ми знаємо про цілі дискредитаційні проекти, які реалізовує Тимошенко, щоб очорнити президента (Януковича) на Заході. Деякі її пропагандистські атаки мають успіх. Але це тимчасовий успіх, бо будь-яка брехня - тимчасова", - заявила Герман.

Коментуючи результати моніторингу ТБ-ефірів на "Телекритиці", згідно з якими в останній місяць в українському ефірі "усе більше замовчувань, усе менше балансу", представник команди президента сказала:  

"Все дуже просто. Мине літо - і повернеться з островів опозиція. Повернеться сама Тимошенко. Почнуть щось робити, і їх почнуть показувати. Ви знаєте, навіть якби я, припустимо, керувала каналами й мала б забезпечити місце в програмі для Тимошенко, то я справді не знаю, де її зараз можна знайти".

Герман визнала, що у розвитку демократичних процесів "помилки є" і що "демократія - це така ще не зміцніла квітка, про яку потрібно весь час піклуватися.

"Ми повинні стати сторожовими псами демократії. І я дуже радію, коли журналісти гостро й швидко "алярмують", як кажуть у Львові, про будь-який сигнал порушення демократичних принципів або засад", - зазначила вона.

"Чим більше будуть кусати владу (будь-яку владу) пси демократії, тим швидше влада звикне, що демократія має дуже надійних і вірних охоронців у нашій державі. І ні в кого - ні в більшого чиновника, ні в меншого - не з'явиться спокуса переступити рамки дозволеного законом", - вважає Герман.

Вона також зазначила, що у відношенні журналістів "найслабше місце - відносини журналістів і правоохоронних органів". "Але ми працюємо над цим", - заявила Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування