Герман розкрила, як Янукович "використовує" пресу

Четвер, 19 серпня 2010, 13:55

З осені адміністрація президента почне проводити "журналістські четверги" для спілкування з представниками ЗМІ.

Про це повідомила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"У президента є свій стиль (спілкування з журналістами) - він багато робить і мало говорить. Думаю, це правильний стиль. Чоловічий і відповідальний", - зазначила вона.

"У нас склалася добра форма спілкування з редакторами у вільному режимі. Щотижня такі зустрічі проводить глава адміністрації. З осені почнемо проводити журналістські четверги з заступниками глави за всіма напрямками", - заявила Герман.

"А взагалі, ми цілодобово доступні у спілкуванні з журналістами - телефонуєте, приходьте, ми завжди відкриті для вас", - запевнила вона.

При цьому запитання про те, яким чином сформований пул журналістів (ЗМІ, яких вони представляють) під час візитів глави держави, Герман переадресувала до керівника прес-служби президента Дениса Іванеска.

"Я не втручаюся в цей процес. Як правило, не втручаюся", - зазначила вона.

Вона зазначила, що якщо в секретаріаті екс-президента Віктора Ющенка "основний наголос ставився на пропаганду української ідеї, як її розуміла тодішня адміністрація", то в адміністрації Януковича "більш приземлені пріоритети".

"Перший - це реформи [...]. Другий пріоритет - це демократія [...]. І третій пріоритет - це ефективне керування країною, простіше кажучи, порядок у державі, який дуже інтенсивно наводить новий президент", - заявила Герман.

"Тому ми зацікавлені у відкритості влади для преси. Ми хочемо об'єктивного й правдивого висвітлення діяльності президента, його адміністрації. З усіма плюсами й мінусами", - заявила соратниця президента.

"Нам це потрібно для роботи. Нам потрібно правдиве дзеркало, подивившись у яке, ми могли б сказати: тут у нас все добре, а тут потрібно виправити. Ми використовуємо пресу як безкоштовного експерта й консультанта. Тому ви ніколи не почуєте від нас якихось рекомендацій - пишіть, мовляв, так, а не інакше. Це теж наш пріоритет", - запевнила Герман.

Вона наголосила, що для АП важливо, щоб роз'яснювалася суть реформ президентської команди, щоб громадяни були "вчасно й у повному обсязі проінформовані про ті заходи влади, які спрямовані на соціальний захист або іншу допомогу".

"Ми хотіли б, щоб преса була ефективним посередником, комунікативним механізмом у відносинах влади з суспільством. Щоб преса, таким чином, допомагала допомагати людям", - заявила Герман.

А на прохання прокоментувати статтю письменника Юрія Андруховича у німецькій газеті, у якій він просить Європу "не зводити очей" з України, вона відповіла: "Я б краще читала романи Андруховича. Але він давно нічого нового хорошого не пише. Політична публіцистика - не його спеціальність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування