Могильов говорить, що журналіст загинув. Мабуть, через міліцію

Четвер, 26 серпня 2010, 12:51

Справу про зникнення головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва буде розслідувати головне слідче управління МВС України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас є підозри, що можуть бути причетні представники правоохоронних органів, як діючі, так і звільнені. І тому, щоб не було витоку інформації, справа забирається в центральний апарат", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

Могильов нагадав, що кримінальну справу щодо зникнення журналіста порушено за фактом убивства. За словами міністра, є досить підстав вважати, що Климентьєв загинув.

"Підстав вважати, що він (журналіст ) загинув, достатньо. При зборі первинних матеріалів ми знайшли досить багато критичних статей у нього, що стосуються низки осіб харківської області", - заявив Могильов.

У той же час, коментуючи висловлення окремих політиків про те, що приводом для убивства нібито послужила зміна керівництва харківської міліції, міністр підкреслив, що на сьогоднішній день немає підстав говорити про зміну нинішнього керівництва харківської міліції.

Крім того, Могильов наполягає на відкритості в проведенні розслідування по даній справі.

"Необхідно, щоб вся інформація була прозорою і доступною для широкого кола... щоб навколо цієї справи не було ніяких інсинуацій", - додав міністр.

У ході розслідування будуть опитані усі фігуранти публікацій зниклого журналіста, підсумував він.

Климентьєв, що є головним редактором харківського щотижневика "Новий стиль", зник 11 серпня, і його місцезнаходження дотепер невідомо. Колеги вважають, що зникнення журналіста могло бути пов'язане з його професійною діяльністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування