Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва і Київ домовляться, як плавати російським кораблям

Четвер, 26 серпня 2010, 14:20
Українська та російська сторони готують угоду про переміщення військовослужбовців і суден Чорноморського флоту Росії.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

"В цілому готується комплексна угода, яка врегулює питання переміщення військовослужбовців ЧФ Росії по території України, і ми сподіваємося, що за допомогою такої міжнародної угоди спірні моменти будуть з'ясовані", - підкреслив він.

Волошин додав, що цією угодою буде передбачено і внесення змін до відповідних указів президента, підписаних ще Віктором Ющенком.

Що стосується того, за яким принципом на сьогоднішній день судна ЧФ Росії перетинають кордон України, то, за словами представника українського МЗС, російська сторона повідомляє компетентні органи України і після цього Київ дає дозвіл на переміщення.

"На сьогоднішній день існує така система, згідно з якою російська сторона повідомляє українську сторону про намір того чи іншого судна покинути межі бази і вийти за межі територіальних вод України і потім повернутися в якийсь час", - сказав він.

"Українська сторона у кожному такому випадку видає окремий дозвіл, цей дозвіл видає Генштаб", - повідомив Волошин.

За інформацією МЗС України, в силу нинішнього характеру російсько-українських відносин проблем з таким дозволом до цих пір не виникало.

У свою чергу посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Росії Олександр Бавикін повідомив, що Росія постійно повідомляє відповідні українські служби про захід або вихід суден.

"Вона (Росія) повідомляє про те, що в якийсь день, в якийсь час буде здійснено перетин кордону України в такому-то напрямку, і коли корабель повернеться назад. Про це повідомляють українську відповідну службу", - сказав дипломат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування