Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров побачив страшну хворобу – "розмноження дилетантів"

П'ятниця, 27 серпня 2010, 12:07
Прем'єр Микола Азаров заявляє про необхідність проведення переатестації вишів.

Про це він заявив на розширеному засіданні уряду з питань освіти, повідомляє УНІАН.

"Порівняно з 90-м роком, кількість вищих навчальних закладів збільшилась у 2,3 рази. Ми маємо загалом 861 вищий навчальний заклад, 2,6 мільйонів студентів", - сказав прем'єр.

"У результаті такого абсолютно неадекватного зростання ми отримали страшну хворобу - розмноження дилетантів", - зазначив Азаров.

За його словами, на фоні економічного падіння минулого року на 15% в Україні з'явились "цілі армії економістів, менеджерів, юристів, психологів".

"Звідки у нас могла взятися потрібна кількість кваліфікованих викладачів для цих спеціалістів? Яких фахівців вони могли підготувати? Для кого вони їх навчають? Ця проблема вимагає більш ефективних систем і вимог до якості вищої освіти", - вважає прем'єр.

"У першу чергу, необхідно провести атестацію вищих навчальних закладів на відповідність сучасним вимогам до вищої освіти і провести оцінку якості здобутих випускниками знань", - наголосив Азаров.

Він також вважає головним завданням уряду підвищення якості освіти.

"Президентом України поставлене чітке завдання - протягом десяти років принаймні три українські університети повинні увійти до світового рейтингу 500 найкращих вищих навчальних закладів. Це завдання ми повинні з вами виконати", - підкреслив прем'єр.

Крім того, Азаров заявив про зростання в Україні дефіциту професійно-технічних кадрів, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Кількість професійно-технічних закладів скоротилася на 20%, кількість підготовлених кваліфікованих робітників - на 36,5%. У результаті постійно зростає дефіцит будівельників, технологів, механіків, їх вже заміняють іноземні фахівці", - підкреслив він.

Прем'єр вважає, що через скорочення випускників професійно-технічних навчальних закладів істотно знижуються можливості країни в нарощуванні виробництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...