Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" будуть тиснути на Раду методом Кучми?

Понеділок, 30 серпня 2010, 08:00
Партія регіонів буде використовувати всі важелі, щоб скасувати політреформу 2004 року.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела.

За словами співрозмовника, ставка на рішення КС робитися не буде, а оптимальним варіантом вважається використання "всіх важелів".

"КС називає політреформу нелегітимною, проте рішення залишає за Радою, чим ставить її перед дилемою - або ухвалити новий варіант Конституції, або повернутися до варіанту 1996 року", - пише газета.

За даними джерел, одночасно буде використано і метод Кучми 1996 року - тиснути на Раду за допомогою загрози референдуму, закон про який повинні ухвалити восени.

"В оптимальному варіанті посилені повноваження Януковича будуть підтверджені і Радою, і народом, що дасть повну летігітимізацію для світу", - пише "Сегодня".
 
Водночас Партії регіонів буде складно назбирати 300 голосів у Раді.

У самій ПР кажуть, що це реально за рахунок груп у БЮТ і НУНС, які формально не будуть поповнювати коаліцію, але в потрібний момент дадуть голоси.

У свою чергу в опозиції обіцяють протистояти таким планам.

"Звичайно, ми розуміємо, що можуть бути різні варіанти, у тому числі і скасування політреформи через КС. І будемо протистояти цьому", - сказав нашоукраїнець Андрій Парубій.

"Однак у тому, що стосується 300 голосів у парламенті, це завдання стає для регіоналів все складнішим. Їхній рейтинг падає, і ті, хто вже готовий був іти на союз з ПР, вважаючи, що вони прийшли у владу надовго, тепер сумніваються в правильності такого союзу", - додав він.

Парубій упевнений, що незважаючи на те, що за літо "була проведена робота", 300 голосів у коаліції не буде.

"Просто влада демонструє зовнішній спокій, намагаючись завищеною планкою заяв показати, що вона стабільна", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування