Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іспити у водіїв прийматимуть страховики?

Вівторок, 31 серпня 2010, 10:21
Прийом іспитів і видачу водійських посвідчень скоро можуть перекласти на страхові компанії.

Як пише газета "Сегодня", з такою пропозицією виступив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Головний радник міністра Костянтин Стогній розповів, що "домовленість між міністром і президентом така, щоб концепція реформування міліції була представлена нинішньої осені", йдеться в публікації.

Видання пише, що в концепції "мова йде про те, щоб міліція, зокрема ДАІ, позбулася невластивих їй функцій: мовляв, повинні ловити злочинців, а не займатися паперовою роботою".

"Є такий канадський приклад, коли іспити на права приймають страхові компанії і несуть відповідальність за це, тому що фінансово зацікавлені в тому, щоб люди не потрапляли у ДТП. Але це тільки плани", - сказав Стогній.

"Міністр доручив всім представникам МВС за кордоном зібрати відомості про те, хто за кордоном виконує подібні функції. У більшості країн ці функції забрали страхові компанії, це не міністра вигадка. Інша справа - все це треба адаптувати до наших умов", - зазначив радник.

У свою чергу заступник глави ради Ліги страхових організацій Олександр Зальотов заявив: "Компанії повинні займатися страхуванням, а не видачею якихось документів і, тим більше, прийманням іспитів".

"Наприклад, якщо компанія буде займатися техоглядом, то може перетворитися на експертне агентство, через що втратив мотивація займатися основним бізнесом і потрібно буде змінювати вид діяльності", - зазначив він.

"Думаю, треба розвивати інститут аварійних комісарів, на яких можуть бути покладені подібні функції", - сказав Зальотов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування