Справою зниклого журналіста має займатися Генпрокуратура - профспілка

Вівторок, 31 серпня 2010, 20:34
Київська незалежна медіа-профспілка вимагає, щоб Генпрокуратура "терміново витребувала у МВС справу про зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва".

Про це йдеться в заяві комітету Київської незалежної медіа-профспілки, повідомляє УНІАН.

У заяві наголошується, що у зв'язку з появою інформації про можливу причетність до злочину так званих "перевертнів у погонах" із середовища харківської міліції - є всі підстави сумніватися в здатності МВС та його керівництва забезпечити об'єктивне і незалежне розслідування цієї справи.

Саме тому, на думку комітету КНМП, справа про зникнення журналіста має розслідуватися Генпрокуратурою.

Водночас, глава КНМП Юрій Луканов, закликав президента Віктора Януковича приділяти більше уваги цій справі.

"Варто нагадати, що генпрокурор Олександр Медведько уже два роки поспіль очолює всеукраїнський рейтинг ворогів преси, а Генпрокуратура регулярно займає пасивну позицію в розслідуванні інцидентів, пов'язаних з фактами тиску, нападів та погроз на адресу журналістів із якими ми звертаємося до неї", - сказав Луканов.

Він також констатував, що зникнення журналіста Климентьєва стало логічним продовженням повного ігнорування новим керівництвом держави фактів порушення журналістських прав з боку посадовців різного рівня.

"Все почалося з мікрофонів, які чиновники викидали у смітник, продовжилося застосуванням надмірної фізичної сили відносно журналістів охоронцями президента та тиском "Беркуту", а закінчується зникненням журналістів", - зазначає керівник профспілки.

"Відсутність жорсткої реакції на ці події з боку керівництва держави породжує відчуття безкарності. Безкарність - призводить до насилля", - підсумував Луканов.

Окрім того, комітет КНМП закликав усі фракції Верховної Ради вже на найближчому позачерговому засіданні ініціювати звіт "силовиків" про хід слідства у справі зникнення Климентьєва та конкретні заходи, які здійснюється правоохоронцями для розкриття цього злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...