При затриманні ДАІшниками помер мотоцикліст. Порушили справу

Вівторок, 14 вересня 2010, 14:16

У Середино-Будському районі Сумської області помер водій мотоцикла, якого затримали співробітники ДАІ.

Як повідомив УНІАН начальник ГУ МВС у Сумській області Петро Дяченко, відносно співробітників міліції порушена кримінальна справа, проводиться службова перевірка.

"Дуже прикро, що та робота, яку проводить керівництво ГУМВС стосовно покращення криміногенної обстановки в регіоні, через такі прикрі випадки в очах населення зводиться до нуля. Ми такі факти замовчувати не збираємось", - сказав Дяченко.

"Стосовно інциденту, то він знаходиться на контролі в Міністерстві внутрішніх справ. Проводиться службова перевірка. Відносно співробітників міліції порушена кримінальна справа", - додав він.

Дяченко зазначив, що 10 вересня, близько 18 години, інспектори відділення ДАІ звернули увагу на мотоцикл "ІЖ Планета".

Транспортний засіб, за його словами, був без номерних знаків, а водій і його пасажир їхали без шоломів. Крім того, на багажнику мотоцикла був прив'язаний мішок.

Враховуючи близькість населеного пункту до державного кордону, а саме села Рожковичі, аби запобігти можливій контрабанді товарів, працівники міліції прийняли рішення зупинити водія мотоцикла для з'ясування усіх обставин. Останній вимогу працівників ДАІ не виконав і додав газу, сказав начальник обласної міліції.

Відтак працівники ДАІ почали переслідувати транспортний засіб. Водій мотоцикла здійснював маневри, перешкоджаючи спробам міліціонерів його обігнати, чинив непокору інспекторам і намагався втекти. Згодом мотоцикліст виїхав на поле, де і був затриманий.

Під час з'ясування обставин правопорушення, водію мотоцикла нібито стало зле. Працівники міліції викликали на місце пригоди швидку медичну допомогу й самі одночасно намагалися надати водієві першу медичну допомогу. Але по приїзду лікарів, констатували тільки факт його смерті, розповів Дяченко.

Як потім зазначили судмедексперти, врятувати втікача було неможливо через початок внутрішньої кровотечі, численних переломів ребер та здавлення грудної клітини.

"Сьогодні по даному факту проводиться службова перевірка. У разі виявлення порушень у діях працівників міліції, вони понесуть покарання згідно з чинним законодавством", - зазначив начальник ГУ МВС Сумщини.

Дяченко запевнив, що робота з особовим складом знаходиться на постійному контролі керівництва ГУ МВС: "Якщо виявляються порушення закону - винних звільняють".

"З початку року 130 працівників міліції Сумщини були притягнуті до дисциплінарної відповідальності, з яких 10 - звільнено з органів внутрішніх справ", - повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування