У Януковича готові вийти до тих, хто вимагає правди у справі Гонгадзе

Четвер, 16 вересня 2010, 11:28


Організатори київської акції пам‘яті Георгія Ґонґадзе планують зустрітися на Майдані Незалежності, а потім попрямувати до адміністрації президента.

Одна з організаторів акції Анастасія Розлуцька в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі" сказала, що її учасники вимагатимуть "розслідувати справу Георгія Гонгадзе не так, як вона зараз розслідується, а розслідувати по-правді і посадити за ґрати справжніх замовників".

"Бо те, що зараз відбувається, можна назвати одним словом "фарс", - додала Розлуцька.

Зі свого боку, заступниця глави адміністрації президента Ганна Герман обіцяє, що хтось із адміністрації вийде до учасників акції, якщо вони підійдуть до будівлі.

"Звичайно, ми вийдемо і поспілкуємося з журналістами і всіма, хто прийде", - сказала вона.

"Але я би не хотіла робити з цього спектаклю і не хотіла би, щоб політичні сили використовували ім‘я Георгія для своїх політичних цілей", - наголосила Герман.

Вона вважає, що не обов'язково приєднуватися до вуличних акцій, аби вшанувати пам‘ять убитого журналіста.

За словами Герман, вона особисто згадує Георгія Гонгадзе тим, що допомагає його матері Лесі Ґонґадзе.

Організатори акції кажуть, що під час її проведення не буде символіки жодної з партій чи організацій - лише блакитно-жовті стрічки/

Як відомо, 16 вересня поточного року виповнюється 10 років із часу зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Днями Генпрокуратура заявила про завершення досудового слідства у справі Олексія Пукача, якого обвинувачують у виконанні наказу убити Гонгадзе. Замовником убивства названо виключно покійного екс-голову МВС Юрія Кравченка.

За інформацією "Української правди", Пукач у ході слідства називав і інші прізвища причетних до убивства Гонгадзе - зокрема, спікера Володимира Литвина.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News