Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко: Хтось наказав чи попросив Кравченка вбити Гонгадзе

П'ятниця, 17 вересня 2010, 08:19

Депутат від НУНС Анатолій Гриценко не вірить висновкам прокуратури у "справі Гонгадзе" і вважає цю справу незавершеною.

Про це він заявив у інтерв'ю УНІАН.

"У покійного міністра МВС Юрія Кравченка не було жодних мотивів особисто віддавати наказ вбивати Гонгадзе", - сказав Гриценко.

Депутат переконаний, що такий наказ віддав хтось інший.

"Наказ може бути відданий у будь-якій формі. Можна сказати: взяти оцю висоту! А можна сказати: синок, зроби оце. Тому висловлене у будь-якій формі бажання командира, це - наказ", - сказав він.

"Я думаю, що так само хтось наказав чи попросив це зробити Кравченка. Відповідь на це питання ми не отримали", - наголосив Гриценко.

Він також не вірить у самогубство Кравченка.

"Він (екс-голова МВС) зробив два постріли в одну голову різнокаліберною зброєю, і це ставить ще більше запитань", - зазначив голова комітету Верховної Ради з нацбезпеки й оборони.

На думку Гриценка, без чесної відповіді на питання, хто замовив убивство журналіста, Україна не матиме майбутнього.

"Доки ми не дамо чесної відповіді, хто замовив Гонгадзе - після того, як десять років тіло цієї молодої людини не було поховане по-християнськи, - Україна залишиться проклятою територією і не матиме, принаймні, морального майбутнього. Якщо ми хочемо мати майбутнє, ми повинні її (цю справу) чесно завершити", - заявив депутат.

Як відомо, 14 вересня цього року Генпрокуратура повідомила, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе завершено.

За висновком слідства, замовником цього злочину був загиблий Кравченко, який на момент зникнення Гонгадзе очолював Міністерство внутрішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування