Азаров вірить, що Янукович залишить йому крісло

Субота, 18 вересня 2010, 01:16
Прем'єр Микола Азаров вважає, що збереже свою посаду в разі скасування політреформи 2004 року.

Такий висновок можна зробити з його слів в ефірі телеканалу "Інтер".

За словами Азарова, у разі повернення до попередньої редакції Конституції, він бачить себе "там же, де і зараз". "У мене ніяких сумнівів не немає в цьому", - додав прем'єр.

"У тому і сила нашої коаліції, нашої політичної сили, в тому, що у нас абсолютно немає ніяких розбіжностей, ніяких суперечок, кому не вистачає повноважень, кому їх додати", - сказав він.

Також Азаров підкреслив, що є прихильником зміцнення президентської влади.

"Я бачу позитив, який полягає в тому, що багато питань можна буде вирішувати більш оперативно, без зайвих зволікань, для вирішення головного завдання - створення керованої системи в країні", - заявив він.

"Нам треба з'єднати галузеве управління, яким займається Кабмін, і територіальне управління. Вертикаль територіального управління вибудувана таким чином, що вона підпорядковується президенту", - зазначив прем'єр.

"Щоб виконання рішень доходило до кінця, до самого низу, необхідно, щоб уряд і президент працювали як єдине ціле", - заявив Азаров.

Як відомо, відповідно до попередньої редакції Конституції, президент подає кандидатуру прем'єра до парламенту і звільняє його.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування