Міліція вже почала виправдовуватися за "тупість"

Субота, 18 вересня 2010, 21:51
Міліція Києва заявляє, що не чинила жодних перешкод учасникам акції памяті Георгія Гонгадзе та діяла в рамках закону.

Про це йдеться у повідомленні, яке поширила прес-служба столичної міліції.

У міліції зазначили, що "16 вересня 2010 року, відповідно поданої заяви до КМДА, на Майдані Незалежності з 11:30 почали збиратися громадяни для вшанування пам'яті журналіста Георгія Гонгадзе".

"О 19:25 150 громадян, які провели мітинг на Майдані Незалежності, запалили свічки і тротуарами вулиць Інститутської та Банкової перейшли до заїзду на територію адміністрації президента", - йдеться у повідомленні.

Міліція наголошує, що працівниками Управління держохорони, на підставі закону про державну охорону органів державної влади та посадових осіб, визначено місце здійснення режимних заходів на території адміністрації президента по обмеженню допуску громадян до об'єкта, який вони охороняють.

"Враховуючи вказане, а також керуючись вимогами цього ж закону, працівниками полку міліції спеціального призначення ГУМВС України в Києві було забезпечено охорону громадського порядку на рівні будинків №5-7 на вулиці Банковій", - зазначається у повідомленні.

Правоохоронці заявили, що "учасники акції провели аналогічний мітинг за вищевказаною адресою, під час якого з ними спілкувався заступник завідувача відділу приймальні президента Сивобород".

"Під час спілкування учасники мітингу не зверталися з проханням про надання їм можливості пройти безпосередньо до приміщення адміністрації президента", - підкреслили у міліції.

"У мітингу брав участь народний депутат Андрій Шевченко. Прохід народного депутата та журналістів, які перебували на місці проведення заходу, до режимної зони не обмежувався", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 16 вересня міліція відмовилась пропустити учасників акції пам'яті Гонгадзе до адміністрації президента.

Заступник глави адміністрації Ганна Герман назвала такі дії правоохоронців "тупістю міліцейських начальників".

"Це тупість міліцейських начальників, і я переконана, що за цю тупість вони повинні понести покарання. Я буду ставити це питання в понеділок перед президентом", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування