Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов обіцяє, що судді більше не будуть переписувати "Лексуси" на тещ

Вівторок, 21 вересня 2010, 10:46

"Регіонл" Сергій Ківалов обіцяє, що судова реформа дозволить легко звільняти суддів, помічених у корупції.

"Ми знаємо, що є судді, які мають три- або чотириповерхові дачі вартістю не в один мільйон, але оформляють їх на тещу чи маму. Раніше все це сходило з рук. Але сьогодні судді, замішані в корупції, будуть звільнятися негайно", - сказав він в інтерв'ю "Сегодня".

За словами Ківалова, тепер є простий механізм, яким можна контролювати суддів.

"Якщо витрати судді перевищують його зарплату, він зобов'язаний заповнити декларацію і показати, де ж він узяв додаткові кошти. Причому декларація стосується не тільки самих суддів, але й доходів з витратами членів їхніх сімей. Якщо дружина займається бізнесом, то потрібно вказати, яким і скільки вона заробляє", - сказав він.

"Повірте, цей захід дуже швидко допоможе позбутися суддів, які крім роботи займалися ще й бізнесом, заводячи собі приватну охорону", - додав Ківалов.

На його думку, "очищення суддівського корпусу стало реальним завдяки зміні закону про Вищу раду юстиції".

"До цих змін суддю звільнити було практично неможливо. Вища рада юстиції знаходиться в Шевченківському районі Києва, і як тільки ВРЮ приймала рішення рекомендувати Верховній Раді чи президенту звільнити суддю за корупцію, він одразу біг до Шевченківського районного суду, і той постановою призупиняв рішення ВРЮ" , - розповів Ківалов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування