Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман: Заяви БЮТ про тотальну цензуру на каналах безпідставні

Вівторок, 21 вересня 2010, 16:43


Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман називає безпідставними заяви опозиції про тотальну цензуру на телеканалах.

"Я вважаю безпідставними заяви БЮТ про те, на провідних українських телеканалах запроваджена тотальна цензура щодо будь-якої критики на адресу діючої влади з боку опозиції", - сказала Герман у коментарі "Телекритиці".

За її словами, матеріали моніторингу на предмет присутності опозиційних сил в інформаційних та інформаційно-підсумкових програмах на період 13-17 вересня свідчать про те, що опозиція присутня в ефірі.

Для підтвердження цього факту Герман надіслала ТК текст моніторингу.

Раніше прес-служба партії "Батьківщина" розповсюдила заяву про те, що на провідних українських телеканалах запроваджена тотальна цензура щодо будь-якої критики на адресу чинної влади з боку опозиції.

За доказ наводився, зокрема, той факт, що більшість провідних каналів - "Інтер", ТРК "Україна", "1+1", СТБ та "Новий" - "проігнорували" резолюцію Європейської народної партії, в якій висловлювалася стурбованість діями чинної української влади щодо утисків свободи слова, знищенням демократії, руйнування незалежної судової гілки влади, використання силових органів для політичних переслідувань, чесних виборів тощо.

Про резолюцію розповів тільки ICTV в рамках сюжету про візит Тимошенко до Брюсселю (тоді як більшість взагалі проігнорували візит), та згадав "1-й національний" у сюжеті про критику резолюції ЄНП владою, зазначала прес-служба.

Також, за її спостереженням, телеканали проігнорували заяву нардепа Віктора Швеця про намір фракції БЮТ ініціювати відставку прем'єра  Миколи Азарова та вимагати порушення кримінальної справи у зв'язку з масштабними фактами корупції.

"Так само були недопущені до ефіру сюжети про наступні події минулого тижня: засідання опозиційного уряду, засідання ТСК щодо рішення Стокгольмського суду, прес-конференція екс-віце-прем'єр-міністра України Григорія Немирі", - обурювались у БЮТ.

Керівництво партії "Батьківщина" заявляло про намір повідомити міжнародним моніторинговим організаціям про "інформаційну блокаду", організовану їм владою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: