Москаль попросив у Могильова "ствол", щоб піти до суду

Вівторок, 21 вересня 2010, 17:58
Депутат від НУНС Генадій Москаль просить Міністерство внутрішніх справ нагородити його іменною вогнепальною зброєю.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Згідно закону "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ", відзнакою МВС "Іменна вогнепальна зброя" можуть бути нагороджені тільки особи начальницького складу міліції", - зазначив він.

За словами депутата, глава МВС Анатолій Могильов "видав наказ і перевищив свої повноваження, розширивши коло осіб, що можуть бути нагороджені зброєю".

"На думку Могильова, за його наказом зброю можуть легко отримати і "інші громадяни України", навіть якщо це суперечить закону", - розповів Москаль.

"В мене вже готова позовна заява до Окружного адмінсуду про скасування наказу МВС про зброю. Але згідно Кодексу Адміністративного судочинства, будь-який громадянин України може оскаржити наказ чи інше рішення державного органу за умови, що це зачіпає його особисті інтереси", - сказав він.

"Саме тому я  і звернувся до МВС, як звичайний громадянин України - мені потрібні формальні підстави для оскарження наказу міністра МВС, який передбачив нагородження зброєю "і інших громадян України", - зазначив депутат.

"Тепер чи вони мене нагородять, чи відмовлять -  будь-яке їх рішення буде для мене підставою для звернення до суду, оскільки зачіпатиме мої інтереси, як громадянина України", - пояснив Москаль.

Він вважає, що у МВС немає ніяких підстав відмовити йому у нагородженні, і нагадав статтю 24 Конституції, в якій сказано, що всі громадяни  мають рівні права і свободи, є рівними перед законом і ні в кого не може бути якихось привілеїв.

Як відомо, раніше Могильов нагородив іменною вогнепальною зброєю президента Віктора Януковича, главу "Укрспецекспорту" Дмитра Саламатіна та депутата від Партії регіонів Владислава Забарського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування